FONTOS TUDNIVALÓK FONTOS_TUDNIVAL__K

Leírás

Az első használat előtt az alábbiakat feltétlenül meg kell vizsgálni:

a láncfüggeszték megegyezik-e a megrendelttel;a láncfüggeszték gyártói bizonylata rendelkezésre áll-e;a láncfüggesztéken szereplő azonosító és a teherbírásra vonatkozó adatok egyeznek-e a bizonylat adataival.

Az első használat előtt az alábbiakat feltétlenül el kell végezni:

A láncfüggeszték rendelkezésre álló adatait be kell jegyezni az emelőgépnaplóba vagy a függeszték nyilvántartásába, illetve ellenőrizni kell, hogy a függeszték adatai ezen dokumentumban szerepelnek-e.a kezelőt vagy kezelőket megfelelő oktatásban kell részesíteni a láncfüggeszték használatával és karbantartásával kapcsolatban, és a fenti oktatást bizonyító írásos dokumentumot meg kell őrizni.

Felülvizsgálatok:

Minden használat előtt meg kell vizsgálni a függesztéket egészséget nem veszélyeztető és biztonságos állapotáról:

azonosíthatóság (egyedi jel);időszakos vizsgálat érvényessége;károsodás illetve meghibásodás szempontjából.

Ha a láncfüggesztéken az azonosító és a biztonságos használathoz szükséges más adatok nem találhatók, vagy az adattábla tartalma nem, vagy nem egyértelműen olvasható, a függesztéket ki kell vonni a használatból!

Ha az időszakos vizsgálat érvényessége lejárt, a függesztéket ki kell vonni a használatból és elkülönítve kell tárolni az újabb vizsgálatig!

Korlátozni kell a használhatóságot

magas vagy alacsony környezeti hőmérsékletű kedvezőtlen környezetben;különösen veszélyes körülmények esetén (hasadó anyagok, olvasztott fém, erősen korrozív környezet, stb.);savas vagy vegyileg veszélyes helyen a 8-as és 10-es osztályú láncos függesztékek használata nem ajánlott!

Szeretne elsőként értesülni új termékeinkről, aktuális híreinkről?